marți, 11 decembrie 2012

Dupa 9 decembrie

Probabil că nu vă surprind, dragii moşului, dacă prezic că ne aşteaptă vremuri teribil de grele ? 
Nu sunt, dupa cum bine ştiţi, primul care, în vremuri de urgie, îsi avertizează compatrioţii şi, ca şi predecesorii, o fac pentru că cred, că ţine de datoria mea de psihoterapeut şi cetăţean lucid . 

Ceea ce s-a început în 1990 ( amintiţi-vă de acele alegeri de pomină şi de ceea ce a urmat : mineriade etc. ! ) a fost definitivat pe 9 decembrie 2012, i-au trebuit deci lui Ilici şi-ai lui exact 22 de ani ca sa înfeudeze complet " ţărişoara noastră " ! Majoritatea s-a comportat identic acum ca în 1990, aşa că dragi " golani " avem ce merităm !

Şi, ca de obicei, se ( re - ) pune întrebarea : ce-i de facut ? Răspunsul este simplu, pentru că singura soluţie, în ochii mei, este salvarea individuală ! Probabil că nu vă surprinde aceasta afirmaţie din gura unui liberal autentic ca mine, adversar decis al oricarei forme de  totalitarism/colectivism/comunism ?

Deci, nu va ramâne altceva de făcut decât să vă concentraţi pe viaţa voastră şi a celor apropiaţi, mai ales parteneri şi copii, să faceţi tot posibilul ca să reusiţi profesional, emoţional şi personal, să-i daţi vieţii voastre sens în pofida imenselor dificultăţi cu care veţi fi confruntaţi, pentru că hidra detesta noţiunea de merit/competenţă/efort ! Ca să vă convingeţi uitaţi - vă la indivizii, extrem de vizibili şi zgomotoşi actualmente, care o reprezintă perfect şi la felul şi mijloacele, pe care le-au folosit ca să " reuşească " ! Şi să nu-mi spuneţi că " scopul scuză mijloacele ", ceea ce sunt convins că este fals, eu unul cred, ca NU CU ORICE PREŢ, că, dacă mijloacele sunt IMORALE, adică, daca obtineţi ceva facând rău altora, ceea ce obţineţi pute !

Vă scriu ca să va pun în gardă, că vă va fi teribil de greu şi ca nu cumva să vă vindeţi sufletul diavolului, cum a mai facut-o unul, stiţi voi cine, ci să vă păstraţi DEMNITATEA, să nu vă pierdeţi speranţa, ci să faceţi tot posibilul să traiţi just, ca să vă puteţi privi fără ruşine în oglindă, cu CONŞTIINŢA curată, ramânând modele valabile pentru copiii voştri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu